Egy tipp: spórolás a vizzel befőzéskor
Most nem lenne hosszadalmas cikket írni víztakarékosság témában, de egy praktikát azért szeretnék megosztani így a befőzési időszakban.
Mivel a blog a bevált ötleteiket mutatja be, és gondolom, talán nem olyan haszontalan dolog.
Befőzést az üvegek kisterilizálásával kezdjük rendszerint. Ehhez vizet forraljuk fel, ezeket az üvegekbe öntjük, és néhány percig benne hagyjuk. Általában ezt a vizet utána ki szoktuk önteni. Én régóta viszont ezt a vizet félreteszem egy fém locsoló kannába vagy vödörbe, és hagyom kihűlni. Locsoló víz lesz belőle, vagy terasz felmosásahoz is jó még. A bacik és egyéb mikrobák a forró vízben elpusztulnak, így ez tiszta víznek számít, de konyhában azért ne használjuk fel főzéskor. Szoba -és kinti növényeimnem soha nem lett ettől a víztől bajuk.